For første gang står et bilcrossløp på programmet under motorsportfestivalen i Troms. Og arrangørene tyr til utradisjonelle metoder for å gjøre en allerede publikumsvennlig sport, enda mer underholdende.

– Ja, det er riktig, Vi tror at opplegget for dette bilcrossløpet gjør det ekstra spennende å være både deltaker, publikum og funksjonær, bekrefter løpsarrangør og leder i NMK Bardu,  Silke K. Krogstad, på telefon fra et feriested i Polen.

Torsdag 19. juli, fra klokken 14.30, skal de kjøre det de kaller timesløp med sammensatte team. Inntil 18 lag kan melde seg på.

– Hvert team består i utgangspunktet av en seniorfører, en juniorfører og inntil to mekanikere,  og så en bil, da, forklarer Krogstad.

Og så begynner moroa!

Hvert av teamene blir tildelt en tredje fører av arrangørene. De vet ikke på forhånd hvem det blir. Det KAN bli en dyktig fører som Petter Solberg eller en annen som skal kjøre bakkeløpet to dager senere. Men det kan også bli en mindre rutinert fører som kjører på engangslisens. Ordførerene i Lenvik, Målselv og Bardu og Andre Villa er noen av de aktuelle kandidatene.

Hver fører kjøre minst fem minutter og maks 15 minutter ute på banen. Førerskiftene skjer ved at bilene kjører inn i depotet, og da stoppes klokken som måler kjøretiden for det laget midlertidig. Og det teamet som har kjørt flest runder i løpet av 30 førerminutter ute på banen, vinner konkurransen og får sin andel av premiepengene på 10.000 kroner.

Du skjønner sikkert at med disse reglene kan det bli livat i depotet under førerskiftene, mye taktikkeri og utradisjonell kjøring ute på banen.

De som vil ha med seg dette spennende løpsopplegget må merke seg at de innledende rundene starter klokken 14.30, 19.juli på Setermoen. Arrangøren forsikrer at det er plass til mange tilskuere, og at de har gode ordninger med parkeringer og shuttlebusser til og fra banen.

_______________________________

Bildetekst: Det blir fart og spenning på motorbanen i Bardu på onsdag. Det lover arrangørene for Norges Råeste Bilcrossløp. For første gang er bilcross en del av programmet for den fire dagers motorsportfestivalen som arrangeres i Troms denne uken.

Alle fotos: Kjell Magne Iversen

_______________________________

Priv til red:

For mer informasjon om Norges råeste bilcrossløp:

Leder NMK Bardu: Silje Krogstad, mobil: 923 06 252, mail: silje.krogstad@yahoo.com

Presseansvarlig: Roy Hovdan, Hovdan.Com AS, mobil: 90860804, mail: rhovdan@hovdan.com